یکی از گونه های درختی بومی دهستان منگشت کنار کوهی می باشد .با ما همراه باشید:
کُنار، عناب، رملیک (نام علمی: Ziziphus) سردهای از درختان و درختچههای تیغدار از تیره عنابیان است. حدود ۴۰ گونه کنار وجود دارد که در مناطق گرمسیری و زیرگرمسیری پراکندگی دارند. میوه این درخت نیز کُنار نامیده میشود و خوردنی است.
درخت کنار در عربی و گاه فارسی سدر نیز نامیده میشود و در ایران معمولاً برگهای کوبیده آن را «سدر» مینامند. اما سدر خود درختی متفاوت و مدیترانهای از تیره مخروطیان است که شباهت زیادی با کاج دارد.
کنار درختی است به ارتفاع نزدیک به ۱۰ متر با برگهای کوچک و قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته که گوشوارک آن به خار تبدیل شدهاست.
کنار آفریقایی و کنار کازرونی (ایرانی) و... گونه های از این سرده اند که بطور فراوان بومی جنوب و جنوب غرب ایران نیز میباشد.
میوه کنار خوراکی است. کنار میوه مغذی و سرشار از ویتامین K و مقادیر نسبتاً خوبی از ویتامین D3 و محتوی کلسیم، فسفر و آهن و منگنز و روی و پتاسیم است. ارزش غذاییمیوه کنار از لحاظ پروتیین، مواد معدنی، کلسیم، فسفر، کاروتن و ویتامین از گندم غنیتر و میزان کالری و ویتامین C آن نسبت به لیمو بیشتر است. میوه آن براحتی هضم و اثر ملینآور دارد و گوشت میوه آن شیرین و خوشمزه است. کنار در ماههای آذر و دی به بازار میآید و تا اواخر اسفند عرضه میشود. کنار با قیمتی ارزانتر نسبت به سایر میوهها در دسترس است.
درخت کنار مقاومترین درخت میوه به صورت درختچهای کوچک، خاردار با تاج پهن است میوه این درخت تخم مرغی شکل و به اندازه میوه زیتون یا کمی کوچکتر است. طعم این میوه ترش مطبوع و شیرین است. این درخت و میوه آن در جنوب ایران کنار نامیده میشود و در کتابها به نامهای کنار، سدر، سدره، منبل داوود، سنجد گرجی، نیم، ضال، ببر و شجره النبق نیز خوانده شدهاست. از قدیم از برگ سائیده درخت کنار بهعنوان ماده پاک کننده موی سر و بدن استفاده شده و هنوز هم در برخی نقاط استفاده از آن متداول است. برگ سائیده کنار «سدر» نام دارد. این درخت در استانهای جنوبی ایران مانند فارس، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان به خوبی میروید.
برگهای کنار را میتوان خشک و پودر کرده و جهت شستشوی بدن و مو بکار برد. برگ کنار (سدر) حاوی تانن، استرولهای گیاهی مانند بتاسیتوسترول، بتاسیتوسترول گلوکزید و ساپونین ابلین لاکتون میباشد. ساپونین موجود در سدر عامل کف کنندگی در برگ کنار است. ابلین لاکتون از دسته ساپونینهای استروئیدی است و به عنوان ماده اولیه برای تهیه هورمونهای استروئیدی میتوان بکار برد.
منبع:ویکی پدیا
کانال تلگرام: belavas_news@
به گزارش بلواس نیوز :
اواخر تابستان امسال زمزمه های نوسازی دبیرستان شهید بهشتی(ره)ابوالعباس به گوش رسید که در اواسط مهرماه با انتقال کلاس های دانش آموزان دبیرستان به مدرسه شهدا و مدرسه حضرت زینب(س) سابق ، عملیات نوسازی با پیمان کاری جناب کاووسی از ایذه با بودجه 500 میلیون تومانی کلید خورد.
تحلیل مساله: با توجه به اینکه مدرسه راهنمایی شهدای ابوالعباس(مسیر بهشت آباد) که اتفاقا ساختمانی بسیار خوب از نظر استانداردهای استحکام و زیبایی دارد چرا باید5 سال بلااستفاده و بدون مراقبت و نگهبان باشد؟ که طی آن مدت خسارت های فراوانی به مدرسه وارد شد؛ و حال این مکان چرا کاملا در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفته است؟ در صورتی که متاسفانه طی این چند سال دوبار به دلیل داده نشدن زمین مناسب از طرف اهالی روستا و کم کاری شورا و دهیار وقت ، به طرح های احداث سالن چند منظوره ورزشی که بودجه اول از طریق نهاد ریاست جمهوری و بودجه دوم از طرف بسیج سپاه پاسدارن اختصاص داده شده بود از دست رفت.
آیا نیم میلیارد پول نمی توانست جهت ایجاد فضای ورزشی و تفریحی برای دانش آموزان و اهالی دهستان قرار بگیرد؟؟ و در پایان چرا پیمانکاری این پروژه به اهالی دهستان واگذار نشود ، که به این واسطه تعدادی از جوانان بیکار ،هرچند کوتاه مدت، مشغول به کار بشوند؟
نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
کانال تلگرام:belavas_news@
انتشار مطالب و نوشته های "بلواس نیوز" با ذکر منبع و ارجاع لینک مجاز است
به گزارش بلواس نیوز ازجمله درختان بومی رشته کوه زاگرس که در دهستان منگشت رویش می کند درخت تاک(تصاویر بیشتر) می باشد که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت:
نام بین المللی : Micocoulier
نامهای دیگر در فارسی : تا، تادار، ته دار، تاین، تائی، تاغوت.
درخت داغداغان 3 گونه دارد که یک نوع آن در زاگرس بختیاری رویش پیدا می کند و تنها به ذکر خواص آن خواهیم پرداخت.
مشخصات: درختی به ارتفاع 20 متر و با برگهای سبز، زبر و نوک تیز است. میوه ی این درخت نیز زرد رنگ می باشد.
محل رویش : زاگرس بختیاری، البرز.
نسخه های درمانی :
1ـ خوردن میوه ی داغداغان عادت ماهیانه را باز می کند و دل درد را درمان می کند.
2ـ برای از بین بردن ورم ها و کوفتگی ها، پودر شاخه و ریشه ی داغداغان را روی آن ضماد کنید.
3ـ خوردن پودر چوب داغداغان به مقدار کم، زخم روده و معده را درمان می کند.
منبع :
گیاهان دارویی زاگرس بختیاری
بله دوستان داشتیم به عرض میرسوندیم پاییز فصل بسیار زیبایست:
میوه های خاص این فصل در منگشت انار و مرکبات(لیمو ترش،لیمو شیرین،پرتقال و...) تمشک جنگلی و جالب تر از همه میوه درختیست به نام "تاک"(اطلاعات بیشتر) که بسیار طعمی مطبوع و خاص داره :
کانال تلگرام:belavas_news@
در این پست عکس هایی رو تقدیمتون می کنیم از حال و هوا،میوه ها و تفریحات پاییزی بلواس، با ما همراه باشید:
باید به عرض برسونیم که کوه پیمایی در گذشته و به ویژه اخیرا به تفریح ثابت اهالی روستا تبدیل شده که جای خوشحالی داره(اینجا را مشاهده کنید).
پر واضح هست که کوهنوردی و کوهپیمایی چه نتایج شیرینی بر سلامت روح و جسم انسان داره مهمترین نکته در این رابطه توجه به حفظ زیبایی طبیعت دلنشین کوه هستش که قطعا اکثر دوستان رعایت می کنند(ان شاءالله!)
پس از کوهنوردی و کوهپیمایی تفریح دیگه ای هم که مختص پاییزه،پوغه بازی یست که متاسفانه مدتیه مورد توجه نیست(اینجا را مشاهده کنید)
و اما میرسیم به مراسم نوسالوژیک(خاطره انگیز ،یادمانه) {معذرت بابت استفاده از کلمه غربی} انار ریتل:
کانال تلگرام:belavas_news@